Overzicht workshops

Er zijn tal van zeer uiteenlopende workshops bij Share the Power. De workshops starten om 13.00 uur en om 14.45 uur. Elke workshop duurt vijf kwartier. Als je je toegangskaart bestelt kun je meteen kiezen aan welke twee workshops je wilt meedoen. Hoe eerder je erbij bent, hoe groter de keuze!

Aanmelden


Workshops speciaal voor jongeren van 12 tot 20 jaar

1. De sterren van de hemel zingen

In deze workshop ga je samen met Gerben Grimmius op zoek naar jouw geluid. Het maakt niet uit of je de sterren van de hemel zingt of dat je het idee hebt dat je helemaal niet kunt zingen. Aan de hand van ademhalingstechnieken en zangoefeningen werken we aan een lied dat we aan het einde van de middag samen zingen. Zingen verbindt en geeft je energie en kracht!
Workshopronde 2 | NL en ENG

Terug naar overzicht ↑

2. Oud worden met hiv

De levensverwachting van mensen met hiv is even lang als die van mensen zonder hiv. De kwaliteit van leven is voor iedereen die leeft met hiv verschillend. Wat kun je nu doen om straks een goede kwaliteit van leven te hebben? Welke invloed heeft je leefstijl op ouder worden? In de workshop gaat verpleegkundig consulent Loek Elsenburg in op de dingen die jijzelf kunt beïnvloeden en die kunnen bijdragen aan prettig ouder worden.
Workshopronde 1 en 2 | NL

Terug naar overzicht ↑

3. Chemseks, lust of last?

Seks onder invloed van chems wordt steeds populairder. Chemseks is intens, grens verleggend en geil. Velen zien het als een extraatje, anderen verliezen hun zelfcontrole of komen in de problemen. Hoe houd je de balans en blijft chemseks leuk? Een workshop zonder stigma of taboes gegeven door Leon Knoops van Mainline.
Workshopronde 1 en 2 | NL

Terug naar overzicht ↑

4. Bijwerkingen: ermee leven of er iets aan doen?

Hiv-medicijnen van nu hebben veel minder bijwerkingen dan die van vroeger. Maar elk medicijn kan een bijwerking veroorzaken. Welke bijwerkingen komen tegenwoordig nog wel eens voor in de eerste weken van het gebruik en welke op langere termijn? Hoe herken je een bijwerking? Als je zo’n bijwerking hebt, moet je daar dan maar mee leven? Of valt er iets aan te doen? Samen met een hiv behandelaar en hiv-verpleegkundige ga je dit onderwerp bespreken.
Workshopronde 1 | NL

Terug naar overzicht ↑

5. Genezing, wat betekent het voor jou?

Een workshop met arts-viroloog Anne Wensing en voorzitter van de Hiv Vereniging Bertus Tempert: wat betekent het voor jou als je geneest van hiv? Wat zijn de voordelen? Zitten er ook nadelen aan? Zou je meedoen aan onderzoeknaar hiv-genezing, zo ja, onder welke voorwaarden?
Workshopronde 1 | NL

Terug naar overzicht ↑

6. Dansen in Jamaica-stijl voor beginners

We maken kennis met de dancehall-stijl uit Jamaica! Een workshop door Perry Dossett. Perry heeft al meer dan dertig jaar hiv en is altijd blijven dansen. Hij heeft zijn dansopleiding gevolgd toen hij negentien was op een Fame-school in New York.
Workshopronde 1 | NL en ENG

Terug naar overzicht ↑

7. Theater tegen taboe en stigma

Veronica van de Kamp maakt als producent bij de Ghanese dramaproductiegroep Stichting GAM voorlichtingsfilms voor de Afrikaanse gemeenschap. Deze worden uitgezonden op GAM TV. Bij deze Engelstalige workshop wordt gebruik gemaakt van theaterspel om het taboe op hiv tegen te gaan.
Workshopronde 1 | NL en ENG

Terug naar overzicht ↑

8. Je kunt door de bomen het bos niet meer zien!

Wandel met boswachters John van Hommerig en Wilfrey van der Linden door de natuur van Landgoed de Horst. De boswachters vertellen veel over de fauna en flora. Je kunt op wandelschoenen of gympen lopen en je hoeft geen ervaren wandelaar te zijn.
Workshopronde 1 en 2 | NL

Terug naar overzicht ↑

9. Transzorg en hiv-zorg

Lya Jewad van Trans United Europe bespreekt tijdens de workshop wat hetbetekent om hiv te hebben als multiculturele transgender. Aan de hand van eenpresentatie zullen er onderwerpen aan bod komen zoals stigma, sekswerk en weerbaarheid.
Workshopronde 2 | NL en ENG

Terug naar overzicht ↑

10. Together we carry

We gaan met elkaar praten over hoe het is om als vrouw te leven met hiv. Wat betekent hiv voor je? Welke andere uitdagingen kom je tegen in het leven? Welke plek heeft hiv in je leven en hoe kan je ermee omgaan? Deze workshop wordt gegeven door Karlijn en Arlene van Stichting Mara en gaat vooral in op het sociale en maatschappelijke aspect van leven als vrouw met hiv.
Workshopronde 2 | NL en ENG

Terug naar overzicht ↑

11. Je gezondheid als positieve vrouw

Een workshop speciaal over vrouwengezondheid en hiv. Deze workshop is een gesprek samen met vrouwelijke hiv-behandelaar Tania Mudrikova van UMC Utrecht, en een vrouwelijke hiv-verpleegkundige: is behandeling van hiv bij vrouwen anders dan bij mannen? Zijn er bijwerkingen die bij vrouwen vaker of minder vaak voorkomen? Hoe gaat het met de menopauze? Kun je zelf iets doen tegen botontkalking en vermoeidheid? Hoe kun je veilig een gezonde baby krijgen? Kun je borstvoeding geven?
Workshopronde 1 | NL en ENG

Terug naar overzicht ↑

12. Hiv dichtbij

Wat doet het met je als hiv geen ver-van-je-bed-show meer is, maar iemand vlakbij hiv heeft? Je kind bijvoorbeeld. Of je ouder. Of je partner. Luuk en Hermien gaan in deze workshop het gesprek aan met partners, ouders, kinderen en vrienden van mensen met hiv. Wat was je eerste gedachte toen hiv in je leven kwam? Hermien heeft een zoon die hiv heeft. Zij deelt haar verhaal met je. Hoe was het voor jou toen je hoorde dat een naaste hiv heeft?
Workshopronde 2 | NL

Terug naar overzicht ↑

13. Positive lounge

Gewoon even lekker zitten. Er is thee. Er is koffie. Je kunt lekker even wat lezen. Of je kunt bijpraten met iemand anders. Vrijwilligers van de Hiv Vereniging heten je van harte welkom. Er is verder geen groepsgesprek. Even relaxen!
Workshopronde 1 en 2 | NL en ENG

Terug naar overzicht ↑

14. Feeling at home?!

Mensen met een westerse en een niet-westerse achtergrond komen elkaar tegen en leren elkaar beter kennen. We delen in een veilige en vrolijke sfeer ervaringen: wanneer, waar, bij wie voel jij je welkom en thuis? Samen dromen: hoe zou het zijn als iedereen zich thuis voelt bij elkaar? Samen brainstormen: wat is daarvoor nodig en aan welke kleine stappen denk je dan? We brengen deze droom graag iets dichterbij. Everdien Hagen en Liako Lekhooa van ShivA geven de workshop
Workshopronde 1 | NL en ENG

Terug naar overzicht ↑

15. Hiv – So what?!

Heb je hiv en zit je daardoor niet lekker in je vel? Wil je daarin een stap zetten? Doe dan mee aan deze workshop en ervaar hoe je hiv een positieve plek in je leven kunt geven en sterker in je schoenen komt te staan. Zodat ook jij kunt zeggen: Hiv, so what?! De workshop wordt gegeven door Henk-Jan en Marrik, twee vrijwilligers van de Hiv Vereniging.
Workshopronde 1 en 2 | NL en ENG

Terug naar overzicht ↑

16. Stigma voorbij! Hoe kun je openheid inzetten?

Interactieve workshop waarin Sander van Oorspronk, bestuurslid van de HivVereniging, en Marjolein Annegarn, hiv-activist, in gesprek gaan over onderwerpen als stigma en mentale gezondheid. Ze delen zelf openhartig hun verhaal en er is vol op gelegenheid om ook je eigen verhaal te delen.
Workshopronde 1 en 2 | NL en ENG

Terug naar overzicht ↑

17. Online daten, straight editie

Aan de hand van verschillende onderwerpen gaan Celicia en Tomas van de Hiv Vereniging het thema online daten voor hetero’s bespreken. Onderwerpen die aan bod komen zijn: online websites, hoe zorg je voor goede wisseling van online naar offline, hoe ga je om met afwijzing, hoe waarborg je privacy en hoe ga je om met partners, familie, vrienden en kinderen van je nieuwe date. Deel je ervaring en ga in gesprek.
Workshopronde 2 | NL en ENG

Terug naar overzicht ↑

18. Online daten, queer editie

Bas en Tomas van de Hiv Vereniging geven je handvatten en motivatie om je te begeven in de wereld van online daten. Welke manier van online daten past bij jou? Hoe ga je om met privacy? Hoe bepaal je je eigen grenzen en hoek un je die bewaken? Hoe ga je om met afwijzing? Wanneer en hoe ga je van online daten naar offline? Je krijgt tips en tricks. Tijdens de workshop wissel je informatie uit met elkaar en ga je in kleine groepjes met elkaar in gesprek.
Workshopronde 1 | NL en ENG

Terug naar overzicht ↑

19. Vrijwilligerswerk, zet je hiv in

Heb jij interesse in vrijwilligerswerk of wil je andere mensen met hiv ondersteunen?Dan is deze workshop iets voor jou. Samen met vrijwilligers van de Hiv Vereniging ga je kijken hoe je jouw hiv kan inzetten en omzetten in een kracht. Wat is de meerwaarde ervan en wat kan het opleveren voor je? Moet je open zijn over je status? Hoe geef je grenzen aan? Wat zijn de opties (denk aan verschillende functies, (praktische) invullingen en verantwoordelijkheid)? Hoe ondersteunt de Hiv Vereniging? Allemaal vragen die beantwoord worden in deze workshop.
Workshopronde 2 | NL en ENG

Terug naar overzicht ↑

20. Hiv in in Oost-Europa en Centraal-Azië

In deze workshop bieden we een veilige ruimte aan mensen met hiv uit Oost-Europa en Centraal-Azië om hun ervaringen te delen en na te denken over leven met hiv. Ook geven we informatie over leven met hiv in Nederland en vertellen we waar de Hiv Vereniging bij kan ondersteunen. Daarnaast besteden we aandacht aan activisme en werken we aan een gezamenlijk doel. De workshop wordt begeleid door Henk-Jan, Vladimir, Szymon, Michal en Julia. Onderwerpen die aan bod komen zijn: leven met hiv in Oost-Europa en Centraal-Azië, stigma, migratie, en informatievoorziening.
Workshopronde 2 | ENG

Terug naar overzicht ↑

21. Boost je immuunsysteem

Wat is het belang van ademhaling voor je gezondheid en de werking van je immuunsysteem? Ruben Oude Rikmanspoel deelt de theorie over hoe je jouw ademhaling kan gebruiken als afstandsbediening voor je lichaam. Zo kun je invloed krijgen op het immuunsysteem. Ben je zwanger of heb je last van epilepsie, hoge bloeddruk, hart- en vaataandoeningen? Dan wordt deelname aan deze workshop afgeraden.
Workshopronde 1 en 2 | NL en ENG

Terug naar overzicht ↑

Workshops speciaal voor jongeren van 12 tot 20 jaar

1. YouTube, alle ins en outs

Wil jij leren hoe je leuke, grappige en vooral goede YouTubefilmpjes maakt? In deze workshop leer je de basis voor het maken van een goed filmpje. Je krijgt tips en trucs om de filmpjes succesvol te maken. Verder kijken we hoe YouTube in elkaar steekt en werkt.
Workshopronde 1 en 2 | NL en ENG

Terug naar overzicht ↑

2. TikTok, let’s dance!

Met de TikTokdansworkshop gaan we dansen op de grootste TikTokhits van nu. Een paar jaar geleden vonden de meeste jongens het vaak niet “cool” om te dansen. TikTok heeft daar een grote verandering in gebracht. De app TikTok heeft ervoor gezorgd dat dansen weer super populair is! Doe kleding aan waar je makkelijk in kunt bewegen. Denk dan vooral aan je schoenen en broek, rokken en hakken zijn geen aanraders.
Workshopronde 2 | NL

Terug naar overzicht ↑

Share the Power wordt mogelijk gemaakt door: