Zaterdag 11 mei 2024
10.00 - 18.00 uur

Landgoed de Horst, Driebergen

Aanmelden

Prettig leven met hiv.
Doe inspiratie op en deel je kracht!

In je agenda met een hartje eromheen: 11 mei, volop in het voorjaar, verwelkomen we je van harte op Landgoed de Horst. Voor een prachtige nieuwe editie van Share the Power, dé communitydag voor mensen met hiv.

Een dag die hoe dan ook zonovergoten wordt, want hoe bijzonder is het om onder elkaar te zijn met een paar honderd mensen die weten wat het is om hiv te hebben. Die weten dat het lastig blijft om met vooroordelen om te gaan, dat het soms misschien niet zo lekker gaat, dat een ander deel genoot maken van wat je doormaakt een opgave kan zijn. Daar staat de magie van verwantschap en saamhorigheid tegenover, en precies daarover gaat Share the Power. Er is volop ruimte om elkaars ervaringen te delen en ervan te leren. Behalve twee mooie plenaire bijeenkomsten aan het begin en einde van de dag is er veel keuze uit workshops, van informatief tot vrolijk, van actief tot meer over jezelf nadenken. Aarzel niet en bestel je kaarten. Overigens: ook je naasten zonder hiv zijn van harte welkom (er is tevens professionele kinderopvang geregeld, wel even aanmelden).

We hopen je te zien!

Namens het organiserende team van Volle Maan,

Erwin van Ditmarsch
- Directeur Volle Maan Communicatiebureau

Fotograaf: Els Boers

Een nieuw hoofdstuk

Wat kun je er zelf aan doen om, als je hiv hebt, zo lang mogelijk een goede kwaliteit van leven te hebben? Hoe ga je om met tegenslag? En wat kan iemand leren van jouw ervaring? Daarover gaat het dit voorjaar bij Share the Power.

De reacties van mensen als ze net de hiv-diagnose krijgen lopen nogal uiteen. Van een soort van bijna-opluchting, dat je niet meer bang hoeft te zijn dat je het krijgt, tot de overtuiging dat het leven voorgoed voorbij is. Iedereen reageert op zijn of haar eigen manier. Daarbij speelt de kennis en informatie die iemand heeft een rol, maar ook de sociale omgeving en de overtuigingen en vooroordelen die iemand heeft. Wat gelukkig als een paal boven water staat, is dat het leven na de hiv-diagnose echt niet voorbij is. Het verhaal van je leven neemt een onverwachte wending en er begint een nieuw hoofdstuk. Het boek is nog lang niet uit.

Hoe vullen we dat hoofdstuk in? Hoe beginnen we te schrijven op die lege bladzijde? Het is niet nodig dat allemaal zelf te bedenken. Er is al veel ervaring opgedaan in leven met hiv. Er is veel wetenschappelijk onderzoek naar gedaan en er is een schat aan betrouwbare informatie te vinden op de website van de Hiv Vereniging. En je bent niet alleen. We hebben elkaar. Na de diagnose begint er niet alleen een nieuw hoofdstuk, maar krijg je er ook een nieuwe familie bij. Een familie die bestaat uit mensen die allemaal dat nieuwe hoofdstuk zijn begonnen.

Samen staan we sterk. Laat je vooral aanmoedigen en inspireren door de ervaring van anderen. En geef kracht door aan iemand die dat kan gebruiken. Want in het leven van iedere dag, als we weer naar huis gaan, daar schrijven we ons eigen verhaal. Dat wat jij zelf doet en waar je wel bij vaart, kan precies datgene zijn waar iemand anders nog niet was opgekomen. Kom daarom ook naar Share The Power in Driebergen. Wees nieuwsgierig en wees gul.

Reina Foppen
- Voorzitter Hiv Vereniging

Fotograaf: Henri Blommers

Initiatief en organisatie:

In samenwerking met:

Met dank aan de sponsoren:

© Volle Maan Communicatiebureau 2024