De Hiv Vereniging staat voor onvoorwaardelijke gelijkwaardigheid van mensen met hiv in Nederland, in elke situatie, op elk moment. In alles wat de vereniging doet staat de mens met hiv centraal.

Onze missie
De vereniging is voor en door mensen met hiv en hun naasten. We bieden ondersteuning en contact, zodat jij de regie in handen kan nemen. Onderwerpen zoals discriminatie en emancipatie van mensen met hiv stellen we onvermoeibaar aan de kaak. Daarnaast is het belangrijk dat mensen vrij kunnen zijn in hun eigen manier van leven en daarvoor bieden we objectieve informatie. Door de verschillende groepen binnen de vereniging met elkaar te verbinden, zijn we sterk in het behartigen van gezamenlijke en individuele belangen.

Wij informeren jou over hiv
We bieden objectieve informatie aan mensen met hiv, hun naasten, zorgprofessionals en het algemene publiek. Op onze website vind je informatie en tips over thema’s zoals hiv-zorg, gezond leven, werk en geld. Daarnaast biedt de website een overzicht van activiteiten in het land.
Via verschillende kanalen bieden wij nieuws aan, bijvoorbeeld via blogs of sociale media. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief Positive News!

Wij behartigen jouw belangen
Jouw ervaringen met hiv in het dagelijks leven zijn belangrijk voor onze belangenbehartigers. Op medisch, maatschappelijk en juridisch gebied kaarten zij de problemen aan waar jij tegenaan loopt, met als doel deze op te lossen en herhaling te voorkomen. Daarnaast volgen zij de ontwikkelingen rondom hiv en houden je daarvan op de hoogte. Heb jij vragen, onderwerpen of problemen die je aan wil kaarten? Neem dan contact op met het Servicepunt.

Wij zorgen voor ontmoetingen en bieden ondersteuning!
Groepsactiviteiten en ontmoetingen
Vrijwilligers organiseren activiteiten door het hele land en informeren mensen via digitale kanalen (de website, Facebook, WhatsApp, Twitter). Dat kan regionaal gericht zijn of voor een specifieke groep. Je kunt aanschuiven bij een lunch, diner of café-avond voor informele uitwisseling of deelnemen aan informatieve bijeenkomsten.

Peer-counseling
Ondersteunende een-op-eengesprekken met een getrainde ervaringsdeskundige voor mensen die net gehoord hebben dat ze hiv-positief zijn en starten met de behandeling. Op basis van jouw behoeften koppelen we je aan een peer-counselor. In 2-5 gesprekken, op een zelfgekozen plek, word je op weg geholpen met acceptatie en het vinden van je eigen pad.

Positief leven
Een aantal informatieve bijeenkomsten in een vaste groep van 5-10 personen. Voor mensen die nog niet zo lang geleden hun diagnose hebben gekregen of voor hen die toe zijn aan contact met anderen. De onderlinge uitwisseling wordt begeleid door 2 getrainde vrijwilligers met hiv en kan bijdragen aan jouw verwerking van je hiv-diagnose.

Servicepunt
Voor vragen over leven met hiv, aanmeldingen voor activiteiten, peer-counseling en de workshopreeks kun je telefonisch in gesprek met een getrainde ervaringsdeskundige. Zij zijn een luisterend oor, gaan in gesprek en denken met je mee. Je privacy is gegarandeerd en je blijft anoniem als je dat wil. Liever een eenmalig face-to-facegesprek? Ook dat is mogelijk!
Bereikbaar op ma, di en do van 14.00 – 22.00 uur via telefoonnummer 020-689 25 77 of per e-mail: servicepunt@hivvereniging.nl

MIPA-principe
Als organisatie voor en door mensen met hiv vinden wij het belangrijk dat mensen met hiv op alle plekken binnen de organisatie betrokken zijn, invloed hebben op beslissingsmomenten en dat er naar de behoeftes van alle mensen met hiv in Nederland geluisterd wordt. Dit heet betekenisvolle betrokkenheid van mensen met hiv (Meaningfull Involvement of People with HIV, afgekort MIPA). Dit MIPA-principe speelt een zeer belangrijke rol binnen de vereniging.

Word lid, steun ons!
Steun de vereniging door lid te worden. Met jouw lidmaatschap ben je solidair met de community en kunnen wij opkomen voor de belangen van mensen met hiv. Je ontvangt het verenigingsblad plus>, krijgt korting op een aantal activiteiten én je kunt invloed uitoefenen op het verenigingsbeleid. Doe je liever een donatie, dat kan ook.

Contactgegevens
Bezoek onze website hivvereniging.nl of neem contact op met het Servicepunt voor vragen over leven met hiv tel: 020 - 689 25 77 - ma, di, do van 14.00 - 22.00 uur of stuur een e-mail: servicepunt@hivvereniging.nl

Share the Power wordt mogelijk gemaakt door: